UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Εκπαιδευτικός σχεδιασμός Δ' τάξης

Στη Δ΄ τάξη, εκτός των εγκεκριμένων σχολικών εγχειριδίων του οργανισμού εκδόσεως διδακτικών βιβλίων, οι έμπειροι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας προσφέρουν στους μαθητές τους σειρά πρωτότυπων βοηθημάτων για τα μαθήματα της Γλώσσας και των Μαθηματικών. Έτσι, η διδακτέα ύλη εμπλουτίζεται με Εγχειρίδιο Γραμματικής για την καλύτερη κατανόηση της ελληνικής γλώσσας και με Σπιράλ Γραμματικής και Μαθηματικών για την καλύτερη δυνατή εμπέδωση γραμματικών και μαθηματικών φαινομένων.

Στο μάθημα της Γλώσσας θα διδαχθεί ακόμη εμπεριστατωμένα η θεματική πρόταση, η οργάνωση της παραγράφου και η ανάπτυξη σχεδιαγράμματος με σκοπό την επιτυχημένη συγγραφή διαφόρων κειμενικών ειδών που χαρακτηρίζονται από σαφή διάκριση των τριών μορφολογικών στοιχείων μιας ολοκληρωμένης έκθεσης: πρόλογος, κύριο θέμα, επίλογος.

Στα Μαθηματικά, θα εμπεδώσουμε τις τέσσερις πράξεις δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαίρεση, θα εξοικειωθούμε με τη μεθοδολογία των προβλημάτων (λογική σκέψη) καθώς και με κάποιες βασικές έννοιες της Γεωμετρίας (περίμετρος, εμβαδόν). Επίσης, θα εξασκηθούμε στις πράξεις με συμμιγείς και δεκαδικούς αριθμούς. Το τοπίο της μαθησιακής καθημερινότητας συμπληρώνουν πολυάριθμες διαθεματικές δραστηριότητες στο πλαίσιο των οποίων οι μαθητές θα έχουν τη χαρά να αξιοποιήσουν τις ιδιαίτερες ικανότητες και τα πολυποίκιλα χαρίσματά τους αυτενεργώντας και μαθαίνοντας να συνεργάζονται με τους συμμαθητές τους σε ομαδικές δραστηριότητες.

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής δράσης που έχει αναλάβει η Δ΄ τάξη, προγραμματίστηκε σειρά επισκέψεων με στόχο την ευαισθητοποίηση και τον προβληματισμό των παιδιών για την κακοποίηση που υφίσταται το περιβάλλον μας τις τελευταίες δεκαετίες. Στο Περιβαλλοντικό Πάρκο της Θέρμης τα παιδιά θα ενημερωθούν για το θέμα της ανακύκλωσης και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με σκοπό τη δραστηριοποίηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο του μαθητικού δυναμικού του σχολείου μας. Επιπλέον, τα παιδιά μας θα συμμετέχουν ενεργά και θα εξοικειωθούν με τον παραδοσιακό τρόπο συγκομιδής της ελιάς σε οργανωμένο ελαιώνα και με τη βοήθεια εκπαιδευμένου προσωπικού θα ακολουθήσουν την πορεία της ελιάς σε παραδοσιακό ελαιοτριβείο βιώνοντας έτσι για μια ολόκληρη μέρα τη στενή επαφή που έχει ο λαός μας με τη φύση εδώ και χιλιετίες.

Το πολυποίκιλο πεδίο δραστηριοτήτων της Δ΄ τάξης, περιλαμβάνει επίσης και τη διοργάνωση και παρουσίαση της γιορτής της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023