Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 67.50.20
2310 67.43.96
FAX. 2310 67.50.21

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Ημερολόγιο

Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012

Μάθημα Καλλιτεχνικών

art
Στο μάθημα των καλλιτεχνικών τα παιδιά κάνουν τα πρώτα τους βήματα ως μικροί καλλιτέχνες μέσα από ένα μάθημα που περισσότερο θα μοιάζει με παιχνίδι. Σε αυτό το παιχνίδι, που λειτουργεί με βάση κάποιους κανόνες, δίνεται στα παιδιά η απόλυτη ελευθερία στη δημιουργία και στην έκφραση ιδεών, με πρώτο και βασικό εργαλείο τη φαντασία τους. 
art2
Αυτήν την ώρα, τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο και την ιστορία της τέχνης, μέσα από τα δικά τους έργα. Στο εργαστήρι του σχολείου μας, τους δίνεται η ελευθερία να πειραματιστούν και να γνωρίσουν μια μεγάλη ποικιλία από υλικά και τεχνικές. Ασχολούνται με τη ζωγραφική, το κολάζ, τη γλυπτική και άλλες χειροτεχνίες. Εκτός από την ώρα του μαθήματος, τα παιδιά λαμβάνουν καλλιτεχνικά ερεθίσματα από τις επισκέψεις που κάνει το σχολείο μας σε μουσεία, εκθέσεις ζωγραφικής και άλλους χώρους Τέχνης της πόλης μας. 

Στόχος του μαθήματος είναι να αγαπήσουν την τέχνη, να απελευθερώσουν τη φαντασία τους και να τολμούν να τη χρησιμοποιούν χωρίς ενδοιασμό, με αποτέλεσμα τη σωστή ολοκλήρωση της παιδείας τους.
Με εκτίμηση, 
Σταματάτου Λιλή,
Καθηγήτρια Καλλιτεχνικών

Διαγωνισμός Ορθογραφίας '18

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός Αγγλικών '18

4ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά

Διαβάστε περισσότερα

CLUBS 2017 - 2018

Η «Ζώνη Δραστηριοτήτων» προσφέρει στους μαθητές ποικιλία δραστηριοτήτων, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στα αθλητικά, καλλιτεχνικά και περιβαλλοντικά τους ενδιαφέροντα.

Club Α' Δημοτικού

Club Β' Δημοτικού

Club Γ'-Δ' Δημοτικού

Club E'-Στ' Δημοτικού

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2016

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007