UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Χορωδία

Στόχοι αυτού του club είναι να φέρει τα παιδιά σε επαφή με το τραγούδι και μέσω της φωνής τους και του χορωδιακού συνόλου να βιώσουν από νωρίς τις ευεργετικές επιδράσεις της μουσικής.

Πέρα από την καλλιέργεια της φωνής και της καλλιτεχνικής ευαισθησίας, την ευγενή άμιλλα, την ανάπτυξη της συναδελφικότητας η συμμετοχή στη χορωδία μπορεί να αποτελέσει ανεξάντλητη πηγή γνώσης της μουσικής και όχι μόνο. Έχει διαπιστωθεί ότι το χορωδιακό τραγούδι συμβάλλει στην ανάπτυξη σημαντικών δεξιοτήτων. Αναπτύσσει την κριτική σκέψη, καλλιεργεί την κοινωνικότητα, προωθεί την συνεργασία μεταξύ των παιδιών αλλά και τους προσφέρει την εμπειρία ότι αυτή η κοινωνική συμβίωση-συμφωνία είναι το αποτέλεσμα όχι μόνο συνεργασίας αλλά και της ιδιαίτερης ατομικής συμβολής του κάθε παιδιού, χωρίς ταυτόχρονα να εξισώνει ή να ισοπεδώνει την προσωπικότητα αφού κάθε παιδί συμμετέχει στην ομαδική εκτέλεση με τη δική του ξεχωριστή φωνή.

Η χορωδία του σχολείου μας αποτελείται από 35 παιδιά ηλικίας από 8 ως 14 ετών. Εμφανίζεται είτε με τη συνοδεία της ορχήστρας του κολεγίου μας είτε μόνη, και έχει ενεργό ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα μέσα και έξω από το σχολείο μας, προσπαθώντας πάντοτε να αξιοποιήσει τις δημιουργικές και καλλιτεχνικές δυνάμεις και ικανότητες των μαθητών.

Τελευταίες εμφανίσεις της χορωδίας μας ήταν: στα 42α Δημήτρια συμμετέχοντας στην παράσταση «συν Αθηνά ….βάλε και συ το χεράκι σου», στα εγκαίνια του Νηπιαγωγείου του κολεγίου μας, στο Χριστουγεννιάτικο bazaar, στην παράσταση "la bouche a noel" που παρουσιάστηκε στο κολέγιο μας, άλλά και στο θέατρο «Άνετον», και στην ημερίδα νηπιαγωγών του νομού Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Κολεγίου.

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023